Περί ανέμων και υδάτων!



Διαπιστώνω καθημερινά, στην πράξη, ότι η Ελλάδα αναπτύσσει και αξιοποιεί ολοένα και περισσότερο τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Το κλίμα της Ελλάδας  προσφέρει πάρα πολλές δυνατότητες για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από τα «φυσικά στοιχεία», τον αέρα, το νερό, τον ήλιο.

Από τη βεράντα του σπιτιού μου ρεμβάζω το φυσικό τοπίο που απλώνετε μπροστά μου, από τον κάμπο ίσαμε το αντικρινό βουνό.
Σαν μανιτάρια ξεφυτρώνουν μέρα με τη μέρα οι ανεμογεννήτριες στην κορυφή του βουνού.
Σημαντικό έργο αναβάθμισης για την περιοχή. Τα οφέλη του χειροπιαστά.
Παρέχει νέες θέσεις εργασίας, έστω και προσωρινές έως ότου ολοκληρωθεί το έργο, κάποιες από τις οποίες θα παραμείνουν και μετά.
Ενισχύει την παραγωγή φτηνού ηλεκτρικού ρεύματος, κατάλληλου για οικιακή και επαγγελματική χρήση.
Μειώνει τις βλαβερές συνέπειες προς το περιβάλλον, που δημιουργούν τα συμβατικά εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, προσφέροντας το 10% της παραγωγής από ανανεώσιμη πηγή ενέργειας, την αιολική.
Ο σεβασμός στο περιβάλλον θα πρέπει να είναι για όλους μας πρωταρχικός στόχος και σκοπός από και πέρα.
Το οφείλουμε στον εαυτό μας, στους γύρω μας, στις νέες γενιές που έρχονται.

Ευαισθητοποιημένος και εγώ με το θέμα αυτό, αποφάσισα να κάνω μια κίνηση που βοηθάει πάρα πολύ στην κατεύθυνση αυτή, και έχει να κάνει με το σεβασμό στο νερό και στο περιβάλλον.
Προς εξοικονόμηση και εκμετάλλευση του νερού που καταναλώνω οικιακά, εγκατέστησα ολοκληρωμένη μονάδα επεξεργασίας αστικών λυμάτων, αντί να ανοίξω τον κλασικό βόθρο υπόγεια στο χώμα.
Το όφελος είναι διπλό. Ότι νερό καταναλώνω στο σπίτι, μετά την επεξεργασία από το βιολογικό καθαρισμό, είναι καθαρότατο και κατάλληλο να χρησιμοποιηθεί για το πότισμα των καλλιεργειών.
 Ακόμα βέβαια έχω κάποιες επιφυλάξεις να το χρησιμοποιήσω στο μποστάνι για τα λαχανικά μου, αλλά για τις ελιές και τα εσπεριδοειδή είναι ιδανικότατο.

Το νερό που βγαίνει είναι καθαρό και χωρίς οσμές.

Όμως ακόμα στην Ελλάδα ότι έχει να κάνει με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, την προστασία του περιβάλλοντος, το βιολογικό καθαρισμό είναι απλησίαστο οικονομικά για τον περισσότερο κόσμο.
Οι τιμές κυμαίνονται σε πολύ υψηλά επίπεδα. Αυτό δεν βοηθάει στην προστασία του περιβάλλοντος γιατί αποτρέπει τον καταναλωτή να κάνει αντίστοιχες αγορές.

Σχόλια