Ασφάλειες μηχανής

Η ασφάλιση του αυτοκινήτου & της μηχανής είναι η πλέον διαδεδομένη ασφάλιση περιουσίας λόγω του υποχρεωτικού της χαρακτήρα. Αναφέρεται την ασφάλιση των υλικών ζημιών και των σωματικών βλαβών προς τρίτους που αναφέρεται ως αστική ευθύνη, όπως και διάφορες άλλες καλύψεις που μπορούν να ενσωματωθούν στα συμβόλαια.

Τα τελευταία χρόνια οι εταιριες, σαν το https://www.generali.gr/el/asfaleia-autokinitou-mixanis-speed/, έχουν δημιουργήσει πακέτα ασφάλισης, ή αλλιώς βασικά πακέτα για τα ασφαλισμένα αυτοκίνητα. Ένας μεγάλος αριθμός όμως από συμπληρωματικές καλύψεις μπορούν να επιλεχθούν από τους ασφαλισμένους πελάτες, καλύψεις που μπορούν να φτάσουν ως και στις ίδιες ζημιές του αυτοκινήτου με μικτή ασφάλιση.

Το αυτοκίνητο και η μηχανή, εάν είναι ασφαλισμένο από φωτιά, κλοπή, φυσικά φαινόμενα ή ίδιες ζημιές, θα πρέπει πάντα να είναι ασφαλισμένο στην τρέχουσα εμπορική του αξία. Το καλύτερο είναι να ελέγχετε την τρέχουσα αξία του αυτοκινήτου σας τουλάχιστον 1-2 φορές τον χρόνο. Όταν βλέπετε παρεκκλίσεις από την τρέχουσα ασφαλισμένη αξία του οχήματός σας, ενημερώστε τον ασφαλιστή σας για να προβεί στις απαραίτητες κινήσεις.

Φρόνιμο είναι να ενημερώνετε τον ασφαλιστή σας για όποια αλλαγή αφορά στο αυτοκίνητό σας ή τα πρόσωπα που το χρησιμοποιούν. Αυτός γνωρίζει αν η αλλαγή αυτή πρόκειται να επηρρεάσει το συμβόλαιο σας και ποιες ενέργειες πρέπει να γίνουν από εκεί και πέρα για την ενημέρωση της ασφαλιστικής σας εταιρείας.

Μόνο αν στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο μας που υπάρχει η κάλυψη των ιδίων ζημιών, ασφαλιστική μας καλύπτει το όχημά μας, σε περιπτώσεις ανατροπής ακόμα και αν δεν εμπλέκεται άλλο αυτοκίνητο αποζημιωνόμαστε από την ασφαλιστική μας εταιρια. Επίσης προσφέρεται από ορισμένες μόνο ασφαλιστικές εταιρείες η ολική καταστροφή οχήματος η οποία καλύπτει μόνο την περίπτωση ολικής καταστροφής και όχι επιμέρους ζημιές του.

Η φροντίδα ατυχήματος είναι η πιο καλή λύση για τον κάθε οδηγό την ώρα του ατυχήματος, μαζί με την κλήση της τροχαίας. Καλώντας την φροντίδα ατυχήματος φτάνει στον τόπο του ατυχήματος ο πλησιέστερος εξουσιοδοτημένος αντιπρόσωπος της ασφαλιστικής. Αμέσως αρχίζει η καταγραφή των συνθηκών του ατυχήματος, βγάζει φωτογραφίες και σε περίπτωση που το όχημα μας δεν υπάρχει η δυνατότητα να μετακινηθεί λόγω του ατυχήματος, μας πάει στο πλησιέστερο συνεργείο. Με αυτό τον τρόπο ο πελάτης τελειώνει στις περισσότερες των περιπτώσεων με το ατύχημα επιτόπου, χωρίς να χρειαστεί να ασχοληθεί περαιτέρω με αυτό το ατυχές συμβάν. Η δε ασφαλιστική ενημερώνεται αμέσως και με ακρίβεια από τον συνεργάτη, προχωρώντας έτσι πιο άμεσα στην καταβολή των εκάστοτε αποζημιώσεων.

Η φροντίδα ατυχήματος λειτουργεί κανονικά μέσω τηλεφωνικού κέντρου και προσφέρεται πλέον από όλες τις ασφαλιστικές εταιρείες.

Σχόλια