Allianz Direct Ασφάλεια Μηχανής

Όλοι οι άνθρωποι, είτε οδηγούμε μηχανή είτε όχι, αντιλαμβανόμαστε το πόσο σημαντικό είναι το ζήτημα της ασφάλειας. Και η λέξη ασφάλεια σε αυτή την περίπτωση είναι διπλής σημασίας. Αρχικά αναφερόμαστε στην ασφάλεια του οδηγού και έπειτα στην ασφάλιση του οχήματος.
Είναι σκληρά τα συμπεράσματα όσον αφορά στα στατιστικά γύρω από τα τροχαία ατυχήματα με τις μοτοσυκλέτες, σοβαρά ή με απλές υλικές ζημιές, μια πραγματικότητα που μερικές ασφαλιστικές εταιρίες έλαβαν σοβαρά υπόψιν τους και δημιούργησαν αξιόλογα πακέτα κάλυψης για μηχανές.
Ασφάλεια Μηχανής
Το οικονομικό ζήτημα ασφαλώς θα πρέπει να απασχολεί τους μοτοσυκλετιστές, προέχουν, όμως, άλλα ζητήματα που θα πρέπει να περιμένουν από την ασφάλιση τους. Η επιρρέπεια σε ατυχήματα λόγω του βαθμού έκθεσης σε κινδύνους στο οδόστρωμα αυξάνει τις απαιτήσεις των ασφαλισμένων καθώς και τις υποχρεώσεις των εταιρειών.
Καλύψεις αστικής ευθύνης προς τρίτους, ασφάλεια κλοπής – απαραίτητη κάλυψη για μότο -, καταστροφών, πυρκαγιάς, οδικής βοήθειας κλπ θεωρούνται απαραίτητες στα συμβόλαια και οι αναβάτες οφείλουν να αναλογιστούν σοβαρά τι θα ζητήσουν να συμπεριληφθεί σε αυτά.
Σημαντικό ρόλο παίζει, επίσης, το κόστος της ασφάλειας και οι αποζημιώσεις που δίνονται σε περιπτώσεις πχ κλοπής ή μερικής καταστροφής. Οι πολύ οικονομικές ασφάλειες μπορεί να βολεύουν σύμφωνα με την οικονομική κατάσταση των περισσότέρων, παρόλα αυτά, όμως, δεν είναι σε όλες τις περιπτώσεις οι πιο ιδανικές ή αυτές που στην πιθανότητα που κάτι πάει στραβά θα βοηθήσουν την κατάσταση.
Όπως στις περιπτώσεις ασφάλειας του αυτοκινήτου ή υγείας είμαστε αρκετά σχολαστικοί, το ίδιο πρέπει να είμαστε και στην περίπτωση που ασφαλίζουμε τη μοτοσυκλέτα μας. Μπορεί η εμπορική αξία μιας μηχανής να είναι χαμηλότερη συνήθως από ένα αυτοκίνητο, είναι, όμως, ζωτικής σημασίας να είναι ασφαλισμένη σωστά ώστε να μετακινούμαστε με ασφάλεια.
Για να μπορούμε, λοιπόν, να απολαμβάνουμε την αίσθηση ελευθερίας που μας προσφέρει μια μηχανή θα πρέπει να τηρούμε 3 ιδιαίτερα σημαντικούς κανόνες: να τηρούμε τον νόμο, να φοράμε κράνος και να ασφαλίζουμε το όχημα μας.

Σχόλια