Μια Fantaστική Ιστορία!

 


Από το 1880 και κάθε σχεδόν δεκαετία η coca-cola ως προϊόν και ως εταιρεία έχουνε κάτι σημαντικό να μας δώσουν. Κοινωνικά, οικονομικά και πολιτικά γεγονότα στο πέρασμα των χρόνων δεν άφησαν ανεπηρέαστα την εταιρεία η οποία από το δικό της μετερίζι συνέβαλε, προσαρμόστηκε και συντάχθηκε με τις εκάστοτε επιταγές. 

Ποιος αναλογιζόταν την περαιτέρω πορεία του μοναδικού αυτού brand όταν το 1886 ο Τζον Πέμπερτον, γνωστός και ως ο πατέρας της κόκα κόλα, σερβίρει το πρωτόγνωρο εκείνο προϊόν στο φαρμακείο του Τζέικομπς; Τη δεκαετία που ακολουθεί η coca-cola αρχίζει να καθιερώνεται και να καταναλώνεται σε κάθε Πολιτεία τον ΗΠΑ, με την πιο αναγνωρίσιμη ενδεχομένως σε όλο τον κόσμο γραμματοσειρά να γίνεται σήμα κατατεθέν της coca-cola έως τις μέρες μας. Στη ζωή της εταιρείας ξεκινούν διαφημίσεις εξαιρετικής ποιότητας, δημιουργούνται από το 1900 και μετά καταχωρίσεις σε περιοδικά με πρωταγωνιστές διάσημους τραγουδιστές, παίκτες του baseball και ο διαρκής ανασχεδιασμός της συσκευασίας  αποτελεί πλέον μέρος ενός ισχυρού brand.

Στο πιο πρόσφατο παρελθόν, το 1990 η Coca-Cola πωλείται επιτέλους και στην Ανατολική Γερμανία, μετά την πτώση του τείχους του Βερολίνου, αρχίζει και μπαίνει στις αγορές του κόσμου και αρχίζει να εμφιαλώνεται σε όλο και περισσότερες χώρες. Γίνεται χορηγός σε τεράστιου βεληνεκούς αθλητικά γεγονότα, όπως οι Ολυμπιακοί αγώνες του Σίδνεϋ το 2000, και δείχνει την ενεργή και στιβαρή παρουσία της σε περιπτώσεις όπως στον καταστροφικό σεισμό στην Αϊτή, όπου παίρνει πρωτοβουλία και συνεργάζεται με το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα με στόχο την ανάπτυξη μιας βιώσιμης βιομηχανικής μονάδας μάνγκο στην περιοχή. 

Είναι αμέτρητα αυτά που μπορεί κάποιος να αναφέρει για τη δραστηριότητα της εταιρείας coca cola greece, μία εξαιρετικά εξωστρεφή, υγιή εταιρεία, με μία φιλοσοφία που αντανακλάται στα ίδια της τα προϊόντα!

Σχόλια