Κλοπή, Μη Σου Τύχει!

Και έρχεται ξαφνικά κάποια στιγμή που πάμε να καβαλήσουμε τη μηχανή μας και… ! Αντικρίζουμε το χώρο κενό. Έχει κάνει φτερά. Το σοκ είναι τεράστιο. Τα συναισθήματα και οι σκέψεις που σε κατακλύζουν είναι αμέτρητα. Είναι σκληρό να νιώθει κάποιος ότι έχει πέσει θύμα ληστείας, ότι κάποιος  ή κάποιοι παραβίασαν τον προσωπικό του χώρο και η μοτοσυκλέτα του έκανε φτερά!

Ας μην ξεχνάμε ότι στην πλειοψηφία τους οι μοτοσυκλετιστές ασχολούνται και ως χόμπι με τις μηχανές και νιώθουν για την μηχανή τους καμάρι και περηφάνεια. Επομένως μετά από μία κλοπή τα συναισθήματα τους είναι περισσότερο έντονα από καθώς αισθάνονται ότι απώλεσαν κάτι παραπάνω από ένα αντικείμενο/όχημα.ασφαλεια κλοπησ μοτο

Κάναμε μια σύντομη έρευνα για την ελληνική πραγματικότητα. Οι σπείρες που κλέβουν μοτοσυκλέτες είναι συγκεκριμένες ανά περιοχή ή μάλλον ανά προάστια και λειτουργούν με συγκεκριμένο τρόπο. Υπάρχουν οι ανιχνευτές όπου ρόλος του είναι να βρουν την κατάλληλη – για την εποχή- μοτοσυκλέτα και παρακολουθούν τις κινήσεις του ιδιοκτήτη. Αυτό που τους νοιάζει είναι η τοποθεσία όπου φυλάσσεται το εν λόγω όχημα. Αφού ελέγξουν το χώρο, καταγράψουν τη ρουτίνα των κινήσεων σας και διαπιστώσουν ποια μέτρα ασφαλείας χρησιμοποιείτε κάνουν τη σχετική αναφορά στους ανωτέρους τους και εκείνοι με τη σειρά τους ενημερώνουν τα μέλη της σπείρας που επιχειρούν.

Μετά η κλοπή είναι ζήτημα ωρών ή λίγων ημερών για να γίνει. Η Ελληνική Αστυνομία αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ο χρόνος που κάνουν για να κλέψουν μια μηχανή από φυλασσόμενο πάρκινγκ δεν ξεπερνάει τα 5-6 λεπτά! Το ζήτημα είναι να μη γίνουμε στόχος, άπαξ και αυτό συμβεί τα πράγματα είναι δύσκολα. Τι ζήτημα λοιπόν είναι τι κινήσεις οφείλουμε να κάνουμε για να προφυλαχτούμε και η απάντηση είναι μία. Την ασφαλίζεις για κλοπή!

Το να ασφαλίσεις τη μοτοσυκλέτα για κλοπή δεν είναι κίνηση παθητική ή ηττοπάθειας, τουναντίον δείχνει προνοητικότητα και εξυπνάδα! Φυσικά λαμβάνεις όλα τα μέτρα ασφάλειας, συναγερμούς, gps trackers, κλειδώματα κλπ αλλά φροντίζει να έχεις και την κατάλληλη ασφάλεια.

Σχόλια