Μικτή Ασφάλιση Αυτοκινήτου

Όλα τα οχήματα, αυτοκίνητα και μηχανές που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους είναι απαραίτητο, βάσει νομοθεσίας, να έχουν ασφάλεια. Οι κυρώσεις που επιβάλλονται σε περίπτωση ανασφάλιστου οχήματος είναι ιδιαίτερα σημαντικές. Για αυτό είναι απαραίτητο όλοι οι ιδιοκτήτες οχημάτων να ενημερώνονται σωστά. Σχετικά με τις εταιρείες που υπάρχουν στην αγορά αλλά και τα ασφαλιστικά προϊόντα που προσφέρει η κάθε μία,  είναι σημαντικό οι ιδιοκτήτες να κάνουν έρευνα αγοράς και να εξετάζουν προσεκτικά όλους τους όρους, τις προϋποθέσεις και τις υπηρεσίες που προσφέρει το κάθε ασφαλιστικό συμβόλαιο,  ώστε να είναι βέβαιοι ότι θα επιλέξουν τις κατάλληλες παροχές που καλύπτουν απόλυτα τις ανάγκες τους.

Σε αντίθετη περίπτωση μπορεί να τους κοστίσει σημαντικά σε χρόνο σε χρήμα αλλά και σε μεγάλη ταλαιπωρία. Δύο βασικές παράμετροι που ορίζουν τόσο το είδος της ασφάλειας όσο και των καλύψεων που προσφέρονται, είναι το είδος του αυτοκινήτου και η οικονομική δυνατότητα του οδηγού. Στη χώρα μας το σύνολο των ασφαλιστικών εταιρειών προσφέρουν δύο κυρίες επιλογές ασφάλισης, την ασφάλιση αστικής ευθύνης και τη μικτή ασφάλιση αυτοκινήτου

Ο τρόπος που η κάθε ασφαλιστική εταιρεία κοστολογεί τα προϊόντα της εξαρτάται από πάρα πολλούς παράγοντες. Μερικοί από αυτούς είναι η παλαιότητα του αυτοκινήτου, η μάρκα του,  η περιοχή στην οποία κινείται -  εάν δηλαδή αποτελεί μόνιμη κατοικία του ιδιοκτήτη και αν  είναι πυκνοκατοικημένη ή όχι. Πιο συγκεκριμένα, όσο παλιότερο το όχημα τόσο μεγαλύτερο το ασφάλιστρο που καλείται να πληρώσει ο οδηγός. Επιπλέον, ιδιοκτήτες που διαμένουν σε επαρχιακές και αραιοκατοικημένες περιοχές έχουν σημαντικές ελαφρύνσεις στα ασφαλιστικά τους κόμιστρα.


Σχόλια