Η Ιστορία Του Schweppes Grapefruit Με Μια Ματιά

 Το schweppes grapefruit είναι ένα αναψυκτικό που πρωτοεμφανίστηκε στη δημοκρατία της Γενεύης και πλέον πωλείται σε όλο τον κόσμο. Το schweppes grapefruit πρώτα λανσαρίστηκε το 1783 ως εμφιαλωμένο soda water και πλέον η εταιρεία παρασκευάζει και πουλάει μία ποικιλία από carbonated waters και τζίντζερ ales.

Η coca-cola company κρύβεται πίσω από τη διανομή του αγαπημένου μας ανθρακούχου αναψυκτικού.

schweppes grapefruit bottle
Ας πούμε δυο λόγια για την μεγάλη ιστορία του schweppes grapefruit. Στα τέλη του 18ου αιώνα ο Γερμανό - Γενοβέζος επιστήμονας Jacobs Schweppes ανέπτυξε και εξέλιξε τη διαδικασία παρασκευής ανθρακούχου φυσικού νερού σε μπουκάλι. Φυσικά, η πατέντα αυτή βασίστηκε στις ανακαλύψεις που είχαν προηγηθεί από τον Άγγλο χημικό Joseph Priestley. 


Ενώ η εταιρεία ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στη Γενεύη, το 1792 ο Schweppes μετακομίζει στο Λονδίνο για να αναπτύξει περαιτέρω εκεί την επιχείρησή του. Το προϊόν του δεν άργησε να γίνει αγαπητό, κυρίως γιατί το ξεχώρισε η Βρετανική Βασιλική οικογένεια. Ο δημιουργός του, ωστόσο, απεβίωσε χωρίς να προλάβει να δει την εφεύρεση του στην πλήρη ακμή της. 

Έκτοτε και φτάνοντας στο κοντινό 1969 Schweppes Company ενώθηκε με την εταιρία Cadbury και πολύ αργότερα το 2008 οι εταιρείες χωρίζουν και το αγαπημένο ποτό στην Αμερική ενώνεται με την εταιρεία Dr Pepper. Ως και σήμερα στην Αμερική και Καναδά το schweppes grapefruit εκπροσωπείται από την εταιρεία Dr Pepper, ενώ η The Coca-Cola Company διανέμει και είναι υπεύθυνη για το schweppes grapefruit σε πάρα πολλές περιοχές συμπεριλαμβανομένων και είκοσι ενός ευρωπαϊκών χωρών.


Σχόλια