Μέρη Για Να Επισκεφτείς Κατά Τη Διαμονή Σου Σε Ξενοδοχεία Της Ερέτριας

Δύο κορυφαία αξιοθέατα για να επισκεφτείς κατά τη διαμονή σου στα ερετρια ξενοδοχεια

To Αρχαίο Θέατρο Ερέτριας

Το εντυπωσιακό αρχαίο θέατρο της Ερέτριας κατασκευάστηκε τον 5ο αι.π.Χ. και σύμφωνα με ιστορικά στοιχεία άκμασε τον 4ο αι.π.Χ. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του που το κάνουν να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα θέατρα είναι το κοίλο όπου βρίσκεται πάνω σε λόφο. Το υλικό που χρησιμοποιήθηκε κατά κύριο λόγο είναι τοπικός πωρόλιθος. Η σκηνή του θεάτρου με ιωνική πρόσοψη διαθέτει δυο παρασκήνια και στοά που μέσω μιας σκάλας συνδέονται με την ορχήστρα. Κατά τη διαμονή σας σε ένα από τα ερετρια ξενοδοχεια είναι πολύ πιθανό να παρακολουθήσετε καταπληκτικές παραστάσεις που διοργανώνει η τοπικές αρχές.

Το αρχαιολογικό μουσείο της Ερέτριας 

Το μουσείο κτίστηκε το 1961 προκειμένου να στεγαστούν και να προφυλαχτούν αρχαιολογικά ευρήματα ανασκαφών της περιοχής. Τις πόρτες του για το κοινό το μουσείο άνοιξε το 1991. Ζητήστε από το προσωπικό στα ερετρια ξενοδοχεια να σας κατατοπίσουν και να σας προμηθεύσουν με υλικό σχετικό. Στο μουσείο ο επισκέπτης θα δει ευρήματα από την ευρύτερη περιοχή της Ερέτριας των χρονικών περιόδων από την εποχή του Χαλκού μέχρι και τα Ρωμαϊκά χρόνια. 

Η περιοχή εκτός από εξαιρετικά ερετρια ξενοδοχεια διαθέτει πλούσια ιστορία, όμορφο φυσικό πλούτο και εξαιρετικές εγκαταστάσεις εστίασης και ψυχαγωγίας. Επιπλέον, η κοντίνη και εύκολη πρόσβαση από την πρωτεύουσα έχουν κάνει την πόλη της Ερέτριας έναν από τους top προορισμούς στην Εύβοια, ανακαλύψτε τον!


Σχόλια