Sprite Zero, Η Δροσιά Σε Ένα Μπουκάλι

Η Sprite έκανε το ντεμπούτο της το 1961 στην αμερικάνικη αγορά, παρόλα αυτά αναφορές δείχνουν ότι η Sprite λανσαρίστηκε και δοκιμάστηκε για πρώτη φορά το 1959 στην Ανατολική Γερμανία με άλλο όνομα και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές αποτελούσε μέλος της οικογένειας Fanta. 

the tin package of sprite zero
H προώθηση της Sprite και της sprite zero βασίζεται σε καμπάνιες που στοχεύουν κυρίως στο νεανικό κοινό, χρησιμοποιούν ως μέσο προβολής ανθρώπους από την Urban και mainstream καλλιτεχνική σκηνή και του αθλητικού κόσμου. Επιπλέον, σημαντικό ρόλο και μεγάλη βαρύτητα παίζουν τα σλόγκαν που επιλέγει η εταιρεία για να βοηθήσει στην προώθηση του αναψυκτικού. 

Με πιο γνωστό το σύνθημα το «Obey Your Thirst» η λέξη «Υπακοή» λειτουργούσε πιο βαθιά δημιουργώντας μια ψυχολογική σύνδεση του καταναλωτή με το προϊόν. Στο ίδιο μοτίβο βασίζεται και το σύνθημα "Freedom From Thirst", αλλά και όλα τα σλόγκαν που διαφοροποιούνταν από γλώσσα σε γλώσσα, όπως το “άκου τη δίψα σου” ή “η δροσιά σε ένα μπουκάλι” που καθιερώθηκε στην ελληνική αγορά. 

Το μήνυμα που προσπάθησε, και τα κατάφερε σε μεγάλο βαθμο, να περάσει η εταιρεία και να συνδέσει στο μυαλό και τη συνείδηση του καταναλωτή ήταν ότι η sprite και η sprite zero τον δροσίζει και τον ξεδιψά. 

Καινοτόμος και πρωτοπόρος πάντα η εταιρεία Coca Cola έχει προσφέρει και εξακολουθεί να σχεδιάζει και να παράγει, εξαιρετικά προϊόντα, ροφήματα και αναψυκτικά που κερδίζουν τις εντυπώσεις και αιχμαλωτίζουν το κοινό. 


Σχόλια