Πάτρα - Ξενοδοχεία και Αξιοθέατα

 Η Πάτρα, η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας και ένα από τα πιο σημαντικά εμπορικά λιμάνια της Μεσογείου αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες ετησίως, είτε για λόγους αναψυχής είτε για επαγγελματικούς λόγους. Πρόκειται για μια πόλη, η οποία σφύζει από ζωή όλους τους μήνες του έτους, καθώς διαθέτει μεγάλη γκάμα επιλογών τόσο σε διασκέδαση όσο και για εκδρομές, χειμερινές ή καλοκαιρινές. 

Τα ξενοδοχεία της Πάτρας

Δεν είναι λίγοι οι επισκέπτες, οι οποίοι επιλέγουν να μείνουν σε ξενοδοχεια πατρα κοντά στο κέντρο της πόλης, προκειμένου να έχουν άμεση πρόσβαση σε όλα τα hot spots και τα πιο δημοφιλή σημεία. Τα περισσότερα ξενοδοχεια πατρα, ειδικότερα αυτά του κέντρου, δίνουν βαρύτητα στην άνεση του επισκέπτη, παρέχοντας του ό,τι χρειάζεται για μια αξέχαστη διαμονή. Η διακόσμηση είναι συνήθως απλή και εκλεπτυσμένη, τα δωμάτια πάντα καθαρά και φωτεινά και πολλά από αυτά διαθέτουν εγκαταστάσεις και εξοπλισμό για επαγγελματίες και επαγγελματικά συνέδρια. 

Τα αξιοθέτα και τα πιο πολυσύχναστα μέρη της πόλης

Κατά τη διαμονή σας στην Πάτρα θα διαπιστώσετε ότι ο περισσότερος κόσμος συχνάζει στον πεζόδρομο του Ρήγα Φεραίου, μια καταπληκτική επιλογή για βόλτα, καθώς το μέρος είναι γεμάτο με μπαράκια και καφέ. Επίσης, πολύ κοντά στα περισσότερα κεντρικά ξενοδοχεια πατρα βρίσκονται τα Ψηλά Αλώνια, μία από τις μεγαλύτερες και πιο όμορφες πλατείες της χώρας με καταπληκτική θέα στην πόλη. Αγαπημένα σημεία, επίσης, στην πόλη είναι η πλατεία Όλγας, η πλατεία Τριών Συμμάχων και φυσικά η μαρίνα της πόλης.   

Η πόλη της Πάτρας γίνεται ιδιαίτερα δημοφιλής την περίοδο της Αποκριάς, καθώς το εδώ και δεκαετίες παραδοσιακό καρναβάλι προσελκύει χιλιάδες κόσμου από όλη τη χώρα. Την περίοδο αυτή είναι ιδιαίτερα δύσκολο να βρει κανείς διαθεσιμότητα σε ξενοδοχεια πατρα. Τις Απόκριες η πόλη μεταμορφώνεται σε ένα απέραντο σκηνικό για πάρτυ και ξέφρενη διασκέδαση. Χιλιάδες κόσμου κατακλύζει τους δρόμους, στα μαγαζιά γίνεται το αδιαχώρητο και το κέφι συνεπαίρνει ακόμα και όσους δεν είναι φανατικοί της συγκεκριμένης γιορτής. 

Τέλος, κατά τη διαμονή σας στα ξενοδοχεια πατρα μην παραλείψετε να επισκεφτείτε την Αχάϊα Κλάους, το παλαιότερο οινοποιείο της χώρας, το Αρχαιολογικό μουσείο της πόλης, το οποίο στεγάζεται σε ένα σύγχρονο αρχιτεκτονικά κτίριο και φυσικά το Κάστρο με την καταπληκτική θέα.  


Σχόλια